Kezdőoldal | erecske@gmail.com

Ezek az én gondolataim. Vitatkozni persze lehet.

Megosztani pedig ér! 🙂

Ma lejártam a lábam. De tényleg. Végigcaplattam a Westend összes szintjét oda-vissza, utána elmentem a Váci utcába (az Arany János utcától sétálva – rohadt meleg volt egyébként, szóval nagy ötlet volt 😕…), és ott is mentem néhány kört néhány több szintes üzleten belül is, azután még a Vörösmarty-feltúrt-teret is körbejártam. És végül a legeslegutolsó üzletben sikerült megvenni azt, amit kb. akartam.

Elárulom, mi volt az. Egy őszi kabát/dzseki. Ugyanis hamarosan kiutazunk Tenerifére 3 hónapra – ahol végig nyár lesz, és onnan októberben átugrunk Angliába. Ott hűvös, esős ősz van olyankor, nekem viszont nincs normális átmeneti kabátom. Olyan meg főleg nincs, ami esőben is jó. Azt nem akartam megkockáztatni, hogy majd Tenerifén veszek valahol, mert ott nem igazán árulnak ilyesmiket, max télen. Na és hát nyár közepén itt se nagyon árulnak ilyesmiket, elárulom.

De a lényeg: és ez régen is megtörtént velem többször, hogyha sok-sok bolton keresztül nem találtam olyat, ami tetszett volna, akkor végül megvettem egy olyat, ami nem igazán tetszett, és sosem vettem fel. Ma is, amikor egy kígyóbőr mintás, farmezseki szabású textil dzsekit próbáltam azzal a komoly szándékkal, hogy na ezt megveszem (ez már a végefelé volt), akkor kigyulladt a vészlámpa. Mi a csudát keres rajtam egy ilyen cucc?!! Se a mintája, se a szabása, se az anyaga nem felel meg annak, amit akartam, szóval mi van???

Rájöttem. Annyi boltban jártam, és a szegényes kínálaton belül annyi rosszabbnál rosszabb ruhadarabot láttam, hogy azokhoz képest ez a kígyómintás egész jónak tűnt. De az általam felállított sztenderdtől viszont olyan messze esett, mint Makó bármilyen más távoli településtől. Régen is emiatt estem bele a rossz vásárlásba, mert a többi elérhető közül az a darab volt a legjobb. Ez csapda!

Szerencsére még időben eszembejutott, hogy pontosan mire van szükségem, és gyorsan el is hagytam a helyszínt. De nagyon könnyű ilyenkor megalkudni. Amikor már hulla fáradt vagy, és szemmel láthatóan nem árulnak olyat, amilyet akarsz, és hát akkor legalább legyen valami pótlék. Na nem! Így lehet egy csomó felesleges, sosem hordott ruhára szert tenni.

Egyébként nem teljesen igaz, hogy nem találtam olyat, amit kerestem. Még az elején gyanútlanul besétáltam egy Gant nevű boltba (fogalmam sem volt, mi az). Hátul meg is láttam a pörfikt darabot. Csini szabás, fincsi tapintás, szóval tökély. Kerestem az árcédulát, amin egy hatjegyű szám át volt húzva. Gondoltam, az valami más lehet, néztem tovább, és találtam egy ötjegyű számot, ami nem volt áthúzva. És akkor megértettem, hogy egy száztizenvalahányezer forintos kabátra vetettem szemet, ami most akciós hatvanezres áron (szinte fillérekért) kapható. Öööö… gyorsan és feltűnés nélkül távoztam.

Valahol az idő közepefelé ismét találtam egy csini darabot (igaz sárga volt, de meg bírtam volna vele barátkozni). Már nem tudom, melyik puccos boltban volt, de neki is megvolt a maga bájos ára. Harminckilencezer kemény forint – ha jól emlékszem.

Biztos eljön majd az az időszak is az életemben, amikor nem sajnálok ennyi pénzt kiadni egyetlen vékony dzsekire, mert olyan sok van. De most még kicsit mások a prioritások.

Szóval megúsztam, és lett egy vízálló kapucnis parkám* (fekete), ami tökéletesen megfelel annak a célnak, amire vettem, ráadásul csak 4500 forint volt. Egy darabig biztos nem vállalok hasonló túrát. Tanulságos volt, de elég volt!

*parka: félhosszú (kb. térdig vagy kicsivel afölé érő), derékban összehúzott kapucnis kabát.

Ez az pontosan, amit vettem, csak rajtam sokkal jobban áll 😉:
Ha tetszett, oszd meg! :)