Kezdőoldal | erecske@gmail.com

Ezek az én gondolataim. Vitatkozni persze lehet.

Megosztani pedig ér! 🙂

Ezéleti pályafutásom során már megéltem jópár ellentmondást a különböző kajákkal kapcsolatban. Nem tudom, te milyen évjáratos vagy, de ha éltél a 80-as években (vagy sokkal előbb is, és emlékszel is rá 😉), akkor biztos láttad a tej nagyszerű reklámjait, amik végighúzódtak majdnem az egész 20. századon. Na és manapság mit mondanak? Az emberi szervezet nem is tudja megemészteni a tehéntejet, és különben se igyunk olyasmit, ami a növésben lévő bociknak készült. Jó, mi?

Aztán ott a margarin. Gyerekkoromban azt mondták, a vaj növeli a koleszterinszintet (na erről majd mutatok neked egy okosságot okos embertől), és együnk margarint. Én tinikoromig nem is ettem vajat, ha jobban belegondolok. Most mi derült ki a margarinról? Az, hogy hidrogénezett növényi olaj, azaz full egészségtelen. (És egyébként nem is finom.)

Rengeteg további példát tudnék mondani a só, víz, zsírok…stb fogyasztásáról, a lugosításról nem is beszélve. Bármihez nyúlsz, ellentmondó adatokat találsz. Egyik kedvenc mondásom, hogy az internet az a hely, ahol mindent és mindennek az ellenkezőjét is megtalálod. (Ezt egyébként eredetileg a Lenin-összesre mondták 😃 – ha elég öreg vagy, akkor tudod, hogy miről beszélek.)

Nahát. Itt van az ember (meg az ember lánya) ebben a hús-vér testben, ami fenemód érzékeny szerkentyű. Nem mindegy, hogy hol és hogyan tartod (hány fokon, milyen páratartalommal, oxigénaránnyal, durva behatásoktól mentesen…stb), és hogy mit raksz vagy nem raksz bele. Ráadásul az életet illik élvezni is, tehát egy olyan szélsőséges diéta, amiben csak undi ételek vannak, hosszútávon rettentően le tudja hangolni az embert.

Ezért én – kövezzenek meg az egészség szószólói – kifejlesztettem egy saját filozófiát az evéssel és az ételekkel kapcsolatban. Ennek pedig az a lényege, hogy “ami jól esik, az jót tesz”. És ezt úgy értem, hogy ha tényleg és hosszabb távon is jól!! esik. Azaz nem leszek tőle rosszul másnap például. Aminek bármi, számomra is érzékelhető káros utóhatása van, az kiesik ebből a körből. Eddig egész jól boldogultam ezzel az elmélettel. Amúgy is az a mániám, hogy az ember gondolatai közvetlen befolyással vannak a testi állapotára, ezért nekem ez a szűrő egyelőre megteszi. Ráadásul én nagyon szeretem a finom ételeket, szeretek enni. A pizzáról pl. nem hiszem, hogy valaha is lemondok (a minőségi olaszreceptesről), bármivel is fenyegetnek az egészséges étkezés tudorai. Max a pizzába halok bele… valamibe meg kell halni, nem? 😁

Ja és itt a videó a koleszterinről, ha érdekel (rendkívül szórakoztató egyébként):


https://www.youtube.com/watch?v=1G3fPk3W8fA

Ha tetszett, oszd meg! :)