Kezdőoldal | erecske@gmail.com

Ezek az én gondolataim. Vitatkozni persze lehet.

Megosztani pedig ér! 🙂

Most nem leszek finom, és könnyen emészthető. Csak akkor olvasd el, ha hajlandó vagy befogadni új elképzeléseket a létezésről.

Ez az egyik alapköve a saját gondolkodásomnak, és eddig nem sikerült megcáfolni még magamnak sem. Ez pedig az, hogy a gondolat felette áll a fizikai valóságnak. Mindig!

A jövő, a dolgok alakulása, egyetlen vagy sok ember sorsa mind attól függ, hogy ők maguk mit gondolnak erről. Ha az ember folyamatosan attól fél, hogy hajléktalanná válik, akkor ez előbb-utóbb bekövetkezik. Ha viszont abban hisz, hogy minden jóra fordul, és csodálatos élete lesz, akkor azt fogja megkapni. És ehhez semmi köze a sorsnak, Istennek vagy bárki külső erőnek. Mindenki a maga sorsának pogácsa! 😉

Nagyon egyszerű egyébként, hogy ez hogyan van így. Csak figyeld meg azt, amikor rossz kedvű vagy, lehangolt, sötétnek látszik a jövő, és valahogy minden rosszul sül el. Lassítsuk le a felvételt és merevítsük ki itt-ott. Milyen döntéseket hozol, mi az, amit pontosan csinálsz ilyenkor? Vajon nem-e ezek az apró cselekedetek, döntések vezetnek végül a balul alakulásokhoz?

Ezzel szemben, amikor boldog vagy, minden napfényes és csodálatos, akkor valahogy “szerencséd” is van, nem? Vajon milyen döntéseket hozol, és miket cselekszel, amikor jól vagy? Érdemes megvizsgálni ezeket a dolgokat.

Bármikor, amikor nem hiszel a jobb jövőben, vagy nem gondolod, hogy a dolgok jól fognak alakulni, akkor ezzel a gondolattal rögtön meg is teremted ezt a jövőt a magad számára. Tudom, hogy amikor az ember le van hangolódva, vagy felbosszantották, vagy úgy általában kemény az élete, akkor nagyon-nagyon nehéz, sőt szinte lehetlen pozitívan gondolni a jövőre. Akkor is nehéz, ha arra vagy beállva, hogy a környezet alakulásától várod a hangulatod és a jövőd alakulását is. Mert már nem hiszel magadban. Nem hiszel abban, hogy bármire is hatással tudnál lenni. Mert ezt hitették el veled gyerekkorodban, és ezt hiteti el veled a média is 0-24-ben.

A jó hír az, hogy igenis van befolyásod a dolgok alakulására! A jövő jóslata a jövő megteremtésével és az ebben a teremtésben való bizonyossággal történik meg.

Ezeket nem én találom ki, hanem egy nálam sokkal okosabb embertől tanulok folyamatosan. Ő pedig L. Ron Hubbard. Ha többet szeretnél róla tudni, akkor nézd meg ezt: Mi a Szcientológia?

Ha tetszett, oszd meg! :)