Kezdőoldal | erecske@gmail.com

Ezek az én gondolataim. Vitatkozni persze lehet.

Megosztani pedig ér! 🙂

Ebbe a képbe a facsén futottam bele, az Ízléses nevű oldal osztotta meg. Nem tudom, ki készítette, de én maximálisan tudok vele azonosulni.

Az utóbbi 30 évben, ha bárkit, aki ismert megkérdeztem, hogy mit gondol rólam, akkor elsők között mondta azt, hogy “kedves”. (Az ezt megelőző időszakban nem ez lett volna az első szó… 😜)
Ez egy kicsit bosszantott eleinte, mert úgy hangzott, mintha valami sótlan, uncsi terézanyaféleség lennék, aminek belülről egyáltalán nem éreztem magam.

Aztán rájöttem, hogy kedvesnek lenni nem gyengeség, hanem erősség. És nem is olyan könnyű ezt fenntartani bizonyos igazságtalanul vádolós, heccelős szitukban. De azt tanultam egy okos embertől, hogy bizony az egy magasabb tudatossági szint, ha képes vagy minden negatív befolyásolási kísérlet ellenére tiszta, és barátságos maradni, tudván, hogy a másik fél is ugyanabban a kakiban csücsül, mint mi mindannyian, és hogy ő is alavetően jó, csak épp kiakadt. (Én tényleg el tudom képzelni azt, hogy mindenki jó, valahol mélyen. Csak persze van akinél ez nagyon mélyen van, elásva mindenféle gonosz viselkedésminta alá, amit magára vett.)

Képzeld el, hogy van egy nagyon jó barátod. Ez az ember belekerül egy nehéz élethelyzetbe, csupa rossz dolog történik vele, és úgy érzi, az egész világ ellene van. Te odamész, hogy segíts neki, és rádförmed ellenségesen, hogy hagyd békén. Szerinted itt mi az megfelelő viselkedés? Ha figyelmenkívül hagyod a drámát, és mégis segítesz neki, vagy megsértődsz és elmész? Melyik verzióban marad meg az önbecsülésed? Hm?

Egyébként is, ha megfigyeled, az emberek általában úgy viszonyulnak hozzád, ahogy te hozzájuk. Persze lehet vitatkozni, hogy ki kezdte (mint az oviban), de alapvetően ha kedvesen szólsz hozzá a másik emberhez, akkor nagyon ritka eset, hogy leordítja cserébe a hajad. Egyébként ha nagyon durván műsorozik, akkor lehet, hogy jobb, ha egy ideig nem szólsz hozzá, csak miután lehiggadt picit.

Erről különben sokat tudnék mesélni, és fogok is majd. 😇

Ha tetszett, oszd meg! :)