Kezdőoldal | erecske@gmail.com

Ezek az én gondolataim. Vitatkozni persze lehet.

Megosztani pedig ér! 🙂

Volt már olyan érzésed, hogy csak téged szivat a sors? Amikor mindenki másnak sokkal könnyebb, és csak neked tesz keresztbe átugorhatatlan fatörzseket, miközben szakad az eső és fúj a szél…? Hát nekem volt, nem is egyszer. Olyankor ha megyek az utcán, mindenki olyan gondtalannak látszik, mintha a világon semmi de semmi probléma, nehézség nem lenne, kivéve persze azokat, amik engem boldogítanak.

De most komolyan! Olyan pénzügyi patthelyzet, teljesíthetetlen ígéretektől terhes lelkiismeret, létbizonytalanság és megoldhatatlan szitu, ami egyszerre tud parádézni az ember életében, szinte párját ritkítja. És olyan tuti, hogy másnak nincs! Ugye?

És amúgy tényleg. Pont az a lúzerségkombináció vagy kilátástalanságvegyület nincs senki másnak. Ugyanis mindenki a maga keresztjének kovácsa (vagy pogácsa, ahogy jobban tetszik 😉 ). Az viszont nem igaz, hogy a többi ember derűs és gondtalan. Utazol a metrón, és ha jól figyelsz, akkor a pókerarcok mögött megsejtheted az univerzum nehézségeit. Mindenkinek van. Annak is, akinek nincs.

Akinek nincs, az olyan ember, aki nem problémának tekinti a problémákat, hanem megoldandó feladatoknak, kihívásoknak. Neki is vannak ezek, viszont ő élvezi, és direkt kreál is magának ilyen helyzeteket. Mert alapvetően, ha így tekintesz a problémáidra, és képes vagy közben nem lehangolódni, akkor az egész akár játék is tud lenni.

A másik, hogy továbbra is a gondolat teremtő ereje (és a vele összhangban működö döntéseid és cselekedeid) kevernek azokba  a nehézségekbe, amikben vagy. Ha hiszel előző életekben, akkor arra is gyanakodhatsz, hogy az egész kezdődhetett sokkal korábban is, mint a mostani életed. Mindenesetre a baj azért nem jár egyedül, mert már az elsőnél lefokozod magad valamilyen mértékben szerencsétlen flótássá, ahelyett, hogy nekiugranál lelkesen a megoldásnak.

Ha hiszed, ha nem, a sors a mi kezünkben van. A te sorsod a tiédben, az enyém meg az enyémben. Persze létezik olyan, hogy valaki más vagy mások szivatnak. Olyan is van, hogy segítséggel könnyebb kimászni bármilyen gödörből. Azonban az egész bajsorozat csak akkor történik meg, ha te is beleegyzel, vagy legalábbis beletörődsz. Úgy is lehet élni az életet, hogy a dolgok csak úgy történnek veled, meg úgy is lehet élni, hogy elkezded tudatosabban alakítani a dolgokat magad körül. Szerinted melyik a szerencsésebb?

A keresztet meg hagyjuk meg a régi korok kínzóeszközének, manapság már korszerűtlen. 🙂

Ha tetszett, oszd meg! :)